Τα φαγητά περιέχουν μια μεγάλη γκάμα από θρεπτικές ουσίες, τις οποίες αξιοποιεί σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό ο ανθρώπινος οργανισμός για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες. Τέτοιες ουσίες είναι οι πρωτεϊνες, οι υδατάνθρακες, τα λίπη, οι βιταμίνες, τα μεταλλικά άλατα και το νερό, στοιχεία που λίγο ως πολύ βρίσκονται και στο σώμα μας. Για να έχουμε ισορροπία στη διατροφή μας πρέπει να έχουμε ποικιλία στα γεύματα που τρώμε και να επιλέγουμε τις κατάλληλες ποσότητες από κάθε είδος τροφίμου, έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι πως λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη το σώμα μας.

|